Lääkärihinta.fi kehityksen uusia tuulia – yhteistyö Wunderdogin kanssa!


Vieraskynällä kirjoittaa Taru Vainikainen, Lääkärihinta.fi perustaja ja Head of Product Development.

 

Aloitimme Lääkärihinta.fi:ssä reilu kuukausi sitten yhteistyön kooditalo Wunderdogin kanssa. Yhteistyö on meille iso asia ja kehityksen näkökulmasta se on huima harppaus eteenpäin. Yhteistyön alettua siirsimme tuotekehityksemme Ruskeasuon 30 neliön luukusta Kamppiin Wunderdogin tiloihin.

 
  Toimistonäkymät Kampin Autotalon 8:nnesta kerroksesta ovat upeat.

 

Toimistonäkymät Kampin Autotalon 8:nnesta kerroksesta ovat upeat.

 

Wunderdogin myötä kehityksemme on alkanut muotoutua ammattimaisemmaksi. Olemme aiemminkin tehneet parhaamme ammattimaisen sovelluskehityksen saavuttamiseksi, mutta meillä on ollut paljon haasteita koodausvoimien yhteensovittamisessa. Olemme käyttäneet mm. freelancer-koodareita, jotka työskentelevät eri paikoista eri aikaan päivästä. Meillä on ollut kehitystiimi, mutta ajan ja paikan yhteensovittamishaasteiden vuoksi tiimimme ei ole päässyt tiimiytymään ja kommunikaatiossa on ollut haasteita.

 

Itse näen, että tiimillä ja sen työtavoilla on sovelluskehityksessä suuri merkitys. Ensisijaisen tärkeänä pidän sitä, että tiimi tuntee olevansa tiimi. Tiimillä pitää niin sanotusti olla hyvä meininki joka päivä. Heti vahvana kakkosena tulevat työtavat ja prosessi, jota sovelluskehityksessä noudatetaan. Nämä tulevat kakkosena siksi, että näihin on helpompi vaikuttaa kuin ykköseen. Onnistunut ykkönen myös takaa, että tiimi on motivoitunut ja alkaa itse kehittää itseään ja prosessiaan.

 

Minun työkentäkseni startupissamme on muodostunut kehityksemme vetäminen. Sen lisäksi, että käteni ovat tällä hetkellä täynnä duunia nopeutuneen kehitystahdin vuoksi, teen myös parhaani, että kehitystiimimme toimii ja että löydämme meille parhaan kehitysprosessin. Yhteistyön alettua valitsin menetelmäksemme ketterän tyylin, joka poimii hyviä piirteitä Kanbanista ja Scrumista. Ajatuksenani oli, että en halua orjallisesti takertua tiettyyn menetelmään, vaan haluan tunnistaa juuri tämän tiimin ja projektin tarpeet ja muodostaa prosessin, joka istuu niihin parhaiten.

 

Sovelluskehityksessä hauskaa on se, että paras prosessi löytyy ajan kanssa jatkuvan kehityksen myötä. Tämän vuoksi tein alkuprosessistamme hyvin kevyen ja olen ollut herkkä muutoksille. Kun aloittaa kevyellä prosessilla, niin tarpeet tunnistaa helposti huomatessaan, että jokin asia kaipaa lisää huomiota tai toimintatavan. Kuukaudessa meille on tullut jo paljon uusia käytäntöjä alkutilanteeseen nähden.

 

Mitä sitten olemme saaneet reilussa kuukaudessa aikaan?

 

Toimme palveluumme julkiset terveysasemat sekä teimme ensimmäisenä Suomessa työkalun terveysasemien jonotusaikojen vertailuun. 

Kartta mahdollistaa toimipisteiden sijainnin ja hintaerojen paremman havainnollistamisen. 

Jokaisella palvelun toimipisteellämme on nyt oma sivu, josta voi tarkastella toimipisteen tarkempia tietoja.

Edellä mainittujen lisäksi olemme tehneet teknisiä parannuksia. Koodimme on saanut paljon refaktorointia ja sille on kirjoitettu ensimmäiset testit. Olen enemmän kuin tyytyväinen rekuiksi itseään kutsuviin Wunderdog-kavereihin! He ovat todella ammattitaitoisia ja heidän kanssaan on ilo tehdä töitä.

 

Taru kirjoittaa myös omaa blogia Tarumaista.